Tuesday, November 13, 2012

144- Kami Ada Jualkan Kucing Bengal Asli Dan SFF Persian Tetapi Kami Tidak Mencari Untung.. SOrry!


Kami memang Pet Shop dan ada menjual kucing tetapi kami membela dan pecinta kucing juga. Kami bukan mengambil untung dengan menjual kucing semata-mata. Mungkin ada memanggil kami jenis seperti Back Yard Breeder kerana menjual kucing tidak bersijil tetapi bagi kami hanya niat untuk membekalkan kucing yang cantik, sihat dan mencegah peminat kucing daripada ditipu penjual yang mencari keuntungan semata-mata.

Sekarang ini banyak penjual terutama di Mudah.My dan Facebook, menjual kucing bukan pure dan kebanyakannya kacuk dan kami selalu kantoikan mereka. Kucing mereka mungkin nampak cantik dan sesetengahnya nampak asli tetapi kacukan sebenarnya dan anda telah membayar banyak wang kepada kucing yang bukan asli bakanya dan tidak membawa perwatakan baka sebenarnya. Anda ingatkan anda membayar kucing tersebut dengan harga MURAH tetapi sebenarnya anda ditipu dan harganya langsung tak setara.

Ini bukan nak puji kami tetapi ada 3-4 orang biasa hubungi kami untuk dapatkan pelbagai jenis kucing untuk tujuan breed dan jual. Backyard Breeder la tu. Ingin kami tegaskan, kami tidak menyokong mana-mana tindakan penjual kucing yang membaka kucing mereka hanya untuk dijual dan keuntungan semata-mata. Jadi tidak perlu hubungi kami lagi kecuali ada ada niat untuk membela dan kasihi kucing dan hanya menjual sekadar jika ada.

Kami sendiri pada tahun 2012, kami masih tidak menjual mana-mana anak kucing Bengal Asli kami. Manakala SFF kami hanya dijual 2 ekor sahaja tahun ini. Kualiti kucing kami masih dijaga dan kami ingin kekal dihormati untuk itu!

68 comments:

Anonymous said...

boleh tau area mn?

Kelab Silat Seni Gayong said...

Bandar saujana Putra.
PLUS HIGWAY exit antara putrajaya dan putra heights
SKVE masuk exit bandar Saujana Putra

riduan mohamed said...

ada lg ke bengal jantan. umor dlm 5 6 blb n brape harge

riduan mohamed said...

klau ada tlg reply

riduan mohamed said...

ada lg ke bengal jantan. umor dlm 5 6 blb n brape harge

Anonymous said...

Flat face ada tak?ada penghantaran ke sarawak tak?

Anonymous said...

Bgs la..kalu tahu beli kat u je..hu3.. setengah ada yg nk untung lebih..kat mudah.my besepah..pic lawa..harga melambong2..xtau baka apa..nak cari untong pon biarlah berpada2..

arein fatilla said...

kucing siam ade x. email nurfathillah@gmail.com

arein fatilla said...

kucing siam ade x. email nurfathillah@gmail.com

Hisham Nazir said...

kucing siam ada nak jual bulan Jun sebab rasa macam bunting. Ini mix look like siam. kalau p[ure siam amat mahal setara bengal dan agak garang.

Hisham Nazir said...

bengal jantan ada umur 2 tahun spotted

Hisham Nazir said...

sarawak kami boleh hantar tetapi kos ditanggung pemilik baru

WaN HaQQ said...

If ada kucing comel and price berpatutan.. Berminat but if price too much xmampu lah.
email me nichhaqq@gmail.com

thanx

engku naz said...

ada x bengal or kucing hutan untuk dijual.email engku_ska@yahoo.com

ADAM said...

British shorthair ada x? Adamzpest@gmail.com

MoMo said...

comelnye bengal.. ade stok lagi? prefer male.. price? momochicks@gmail.com

Anonymous said...

British shorthair kaler kelabu & maine coon ade tak?lau nk breed leh ke?Berapa Harga ye?dapat murah skit pun cun gak...hehehe..e-mail zulk_77@yahoo.com..tq

bobcatz said...

American curl ade tak? Ngan pure siam nk sgt2 tp sy dkat sabah, agak2 bleh smpi ke?

bobcatz said...

Nk bookmark la page ni cambest plak :-)

bobcatz said...

Klo ad info bkaitan ngan kucing bleh email kn tak? Akhansavaer@gmail.com

jeha said...

Saya ingin beli anak kuching yang berbuku panjang...kalo ada tolong email sya a.s.a.p

jeha said...

salah taip lak.. anak kuching berbulu panjang

jeha said...

Saya ingin beli anak kuching yang berbuku panjang...kalo ada tolong email sya a.s.a.p

Shah ayi said...

Kalo ad pure kucing hutan call kwn..0187640825

Shah ayi said...

Kalo ad pure kucing hutan call kwn..0187640825

syamsul azrai said...

Ade x kucing jenisnye x kesah lah..tp harge around rm200 atau lebih cket xpe..janji gemuk and comel..kalau dpt sff pn ok gak..email kat saye kalau ade. Sy pick up sendiri no hal.kudeayamitiq@gmail.com

Anonymous said...

British shorthair ada tp nak dlm rm200 sbb tu je budget I nk beli fr my dad punya bday. Email pls shashazamri@gmail.com

Anonymous said...

Saya sekeluarga mmg minat kucing.Tgh mencari British/American shorthair...dh lama mengidam nk beli.Tp mahal sgt...kalau ada nk jual murah2...saya nak sgt. X cert pun ok... email lisa81cameron@gmail.com.

Anonymous said...

Sya pun tengah mencari BSH utk anak sya.. Kucing dia baru mati dilanggar kete.. Kalau ada please wassup or wechat or line or kakaotalk or viber me at 0147383808 tqvm & cheers!

Anonymous said...

SALAM,Sya pun tgh mencari kucing mix persian or persian or spesis bulu panjang ,yg cute2, yg murah2..Kalau ada please wassup or wechat no fon 0102201577 or email 5zalbinhalim@gmail.com..serius tgh mencari...dah letih sgt dah mencari ni..plzz contact yer..:-(

azlina ahmad said...

ada kucing DLH x, info sya..0127686979

Gnit Ting said...

P sabah ble smpi tak

Abdullah Omar said...

salam.. berminat nak beli baka bengal utk bela sendiri... kalo ada bleh pm abosama81@gmail.com or msg 0102478819

haizan said...

Nk bengal spoted..baby girl ada x..1bulan ke bawah...xkesah nk tngu die beranak dulu pon x pe.....sy memang nk bele sendiri..rumah sunyi ..sejak yg lame tu pergi...ade call 0127226940

Anonymous said...

Nak cri bengal atau persian cat...kucing kena curi1 bln lalu...whatssup sa 0198713248

Anonymous said...

email sy koleksi kucing bengal untuk dijual.. shea8889@gmail.com

khalid ali said...

siapa nak beli bengal ..saya ada nak jual sekor..014-8292930

Anonymous said...

Siapa ade anak kucing bengal? Sila hubungi 0128879792

Anonymous said...

sayanak beli anak kucing...sya sayang sanggat dgn kucing dah lebih 2 tahun sya xda kucing rindu kucing di kg tp jauhhhhh... ada info?? 01111853216 pls txt me...

Ratna Dewi said...

Siapa ada bengal kitten nak let go please reply.. xde certificate pun x pa..as long as spot and cute..utk home pet sahaja.. tq..

Ratna Dewi said...

Kalau boleh dpt ship ke sarawak..

Ratna Dewi said...

Siapa ada bengal kitten nak let go please reply.. xde certificate pun x pa..as long as spot and cute..utk home pet sahaja.. tq..

Zaeanna Xavier said...

Still nak jual ke..saya dekat sabah..ada tak parsi warna putih?

Zaeanna Xavier said...

Still nak jual ke..saya dekat sabah..ada tak parsi warna putih?

Anonymous said...

Saya Nak cari kucing bengal/kucing hutan wechat saya SnipingWolf jika ade yg nak let go/jual. Tq

jimi said...

Bengal untuk dijual harga antara +- rm800
Ambil sendiri kawasan puchong bt 13
Tinggal no fon saya akan hubungi kemudian..

Syed Muhammad Danial said...

ad bela kucing hutan x ?

Anonymous said...

Sy nak jual bby asian leopard cat atau kucg htn.. jinak dan blh berkwn dgn kcg parsi atau kcg biasa..sy br dpt bby..sesiapa berminat blh wassap atau call sy 0199972017

Anonymous said...

Hye.. ada tak kucing american curl or persian cat? Tp nak bajet murah.. plis pm me yuhanabella@yahoo.com

Anonymous said...

Sy ada 3 ekor kucing mix bengal 5 months old... interested call 0136414587/ 0173025221... passport, vaksin, dewormed, cip etc...

nik. hazani said...

tumpan lalu..sy ad bengal 100% belum mix.siape brminat or nk tngok pic sila whatsup sy 0145027381

shamsuddin abdul ghani said...

Salam semua saya berminat untuk dapatkan kucing hutan or Bengal or kucing batu,calour orange jalur2 atau bintik2 hitam,umur 4ke5 bulan,male sesiapa yang ada dan nak jual boleh contant saya.0135285260

idolamu said...

tuan masih ade lagi ker..blh contact sy 0199006075 - syed- sy di area kajang..klu boleh sy nk COD.. sy bt hadiah utk isteri sy..sbb die mmg suke kn kucing..plz kol me ASAP...

Unknown said...

Masih ade lg x???sy berminat

Izzahan Izz said...

Salam, saya tengah mencari kucing betina bengal warna gelap utk dipasangkan dgn kucing saya yg berumur 11 bulan. Email :iz_finetuning@yahoo.com @ whatsapp 017-304 3282

zaaid samad said...
This comment has been removed by the author.
zaaid samad said...

Email Sya kucing hutan yg berumur kurang dr 3 buln di zaaidsamad@yahoo.com.my

dilla mokhtar said...

Ada kucing bengal x. Sgt berminat. Fazilah gombak 0123980308

Mira AA said...

Please email kalau ada anak kucing utk dijual, nk sgt bela sekor hrga kalau blh tk mahal sgt. Thnks�� miraeuss@gmail.com

Anonymous said...

Masih ada lgi ke kucing bengal tu? Sya berminat. Pm sya jika masih ada...tq

Anonymous said...

Teringin sangat nak bela kucing bengal...agak-agak harganya linkungan berapa ?

Anonymous said...

Saya de jual kucing hutan ....yang bernlminat boleh pm 0176495259 im

Anonymous said...

sapa nak beli british short hair harga mampu milik boleh call saya 01134671247-haikal

Anonymous said...

sy sgt berminat dn nak cri bengal kitten or persian kitten or mix... age 1-3 month, female or male.. agak2 blh x dpt kalu price below rm300? sy dok area port dickson, n.9..huhu.. thanks.. kalu ade pls...pls...pls... sms/whatsapp/call me 0133907510 / 0172564516-valerie

Anonymous said...

salam semua sesiapa yang berminat nak beli british shorthair dengan harga mampu milik boleh hubungi 01135387656 haikal cod kl

Anonymous said...

saya nak cari kucing british shorthair dgn harga dalam lingkungan RM300 ke RM400 saya sgt berminat. Pls sms/whatsapp 016-8605653-Lin

Baby Boo said...

assalam saya mencari kitten Jenis british short hair..kalau boleh saya nk female anggaran dlm 1k kebwh..kalau ada watsap saya 0122358540 farah..tq:)

waniey comey said...

Saya ade kucing persian untuk dijual..klau berminat sms 0122770754 atau whatsaap 01123351655

Post a Comment

 
Dimekap dan Diselia Oleh Hisham Nazir | Lawati juga Kelab Silat Seni Gayong - Written Submission | FB Saujana Pet Shop